n-yachts.com

Sko som kan brukes til å sette sjøbein

Alle som har vært om bord i en båt vet hvor viktig skotøyet er. Når vinden river i seilene er godt fotfeste viktig, og valg av riktig skotøy kan spare både deg og båten din for skader.

Hva er viktig når du velger sko

Skoens gripeevne er desidert viktigst når du skal velge deg seilersko. Vi husker alle de brune mokasinene fra 80-tallet, de såkalte seilerskoene med litt for hard såle som egentlig ikke var spesielt godt egnet til båtbruk. Tidene har heldigvis forandret seg, og i dag er det mulig å få tak i langt mer tekniske sko. Det er viktig med myk såle, noen sko har riller som går i forskjellige retninger sånn at du får god gripeevne også til siden. Andre har sugekopper som suger deg fast i dekket. Her må man nesten bare prøve å finne ut hva man liker best. Den myke sålen gjør at skoen slites raskere, spesielt om du bruker den på land, så det kan være lurt å investere i et par sko som bare brukes om bord i båten.

Kvalitet og utseende

Kvaliteten på skoen er naturligvis viktig. Hvilken sko du velger er naturlig nok avhengig av hvor og når du seiler. Varme, vanntette sko er viktig om du seiler på kalde dager, mens lette sko som tørker fort kan være å foretrekke om du seiler på varme, solfylte dager. Når det kommer til farge og utseende kan du la smaken bestemme. For valgmulighetene er mange, spesielt for herr sneakers.

Er du en ivrig seiler kan det være lurt å investere i flere par med sko. Noen for de kalde dagene og noen for de varme. Et par gjestesko, eller to, kan også være nyttig å ha på lur. Det er ikke alle som vet hvordan de skal sko seg på sjøen.