n-yachts.com

Elvepadling

Elvepadling er padling i elvestryk. Deltakerne skal passere naturlige og kunstige hindringer. Man konkurrerer både i slalåm, utfor og rodeo. Slalåmøvelsene går ut på at man skal passere mellom 20-25 porter. Portene henger ned over vannet, og man skal ikke berøre portene. Portene skal også passeres i riktig rekkefølge, og de er ikke bare plassert medstrøms. Noen porter krever også at man padler motstrøms for å komme seg gjennom porten. Dersom man berører en port, får man tidstillegg, og det gjelder selvsagt å ha best tid når man kommer til mål.

Kajakkene som benyttes til elvepadling er kortere enn vanlige kajakker. Slalåmbåtene er også avrundet både foran og bak. Det er påbudt med hjelm og redningsvest. Elvepadling er en olympisk øvelse. Denne øvelsen sto på programmet for første gang i 1972. Da brukte Vest-Tyskland store summer for å bygge et kunstig elvestryk. Disse kostnadene gjorde at elvepadling ble fjernet fra det olympiske programmet fram til 1992. I dag konkurreres det i elvepadling både med kano og kajakk. I 2016 skal de olympiske konkurransene i elvepadling arrangeres i Olympiaparken i Deodoro.

Man trenger selvsagt ikke å delta i OL for å drive med elvepadling. Flere steder i landet arrangeres det nybegynnerkurs i denne spennende sporten.